Om orkestret

Genren er swingpræget jazz. Repertoiret består af melodier fra hele 1900-tallet. Det giver mulighed for at nynne med på mange af jazzens evergreens og for at lytte til sjældnere spillede melodier. Der er sang på mange af numrene.

Besætningen består af Niels “Flipper” Stuart tenorsaxofon, klarinet, tværfløjte og sang, Hans Aspöck piano, Jes Bergholt bas og Leon Aktor trommer og sang. Skulle det ske at en af musikerne er forhindret, har Bernadotte Swingers på alle fire pladser kontakt med andre dygtige musikere som fuldt ud kan fylde pladsen ud. Besætningen kan udvides med en ekstra blæser – basunisten Niels Cosmus Bræstrup.

Bernadotte Swingers optræder i mange forskellige sammenhænge – lige fra Udenrigsministeriets store repræsentative arrangementer over firmareceptioner og personalefester til private fester i familien.
Receptioner er noget af en specialitet for Bernadotte Swingers. Orkestret er efterspurgt til receptioner fordi det i særlig grad evner at spille stille og diskret og samtidig bevare nerven og intensiteten i musikken.
Naturligvis optræder Bernadotte Swingers også på de offentlige spillesteder – jazzklubber, caféer, jazzfestivaler osv. Man har fx kunnet finde Bernadotte Swingers på Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Harbour Jazz Festival, Copenhagen Water Festival, Swingin’ Copenhagen, Vinter Jazz, Femø Jazz Festival, Maribo Jazzfestival og Riverboat Jazzfestival.

Comments are closed.